Kiinteistövaihdannan palvelu

Ohjeet

Siirry ohjeiden sisällysluetteloon

Kirjallinen valtakirja

Kirjallinen yleisvaltakirja on Maanmittauslaitokseen kirjallisena toimitettava valtakirja. Valtakirjassa yksilöidään osapuolet samaan tapaan, kuin sähköisessäkin yleisvavaltakirjassa. Valtakirjan allekirjoittaa organisaation nimenkirjoittaja. Valtakirjaa toimitettaessa mukana tulee olla hakemus yleisvaltakirjan tallentamiseksi Kiinteistövaihdannan palveluun. Hakemus käsitellään kirjaamisviranomaisen toimesta ja hakemuksessa mainitut valtakirjat tallennetaan Kiinteistövaihdannan palveluun, minkä jälkeen valtakirja on käytettävissä sähköisessä asiointipalvelussa samaan tapaan, kuin mikä tahansa palvelussa annettu valtakirja.

Kirjallinen yleisvaltakirja on tarkoitettu erityisesti sellaisille yhteisöille, joiden osalta ei ainakaan toistaiseksi pystytä sähköisesti tunnistamaan yhteisön lakimääräisiä edustajia. Tällaisia organisaatioita ovat mm. kunnat.

Valtuutetun tallentamisesta järjestelmään peritään hinnaston mukainen maksu.


Yleisvaltakirja ja hakemus (sekä yleisvaltakirjan peruutukset) tulee toimittaa Maanmittauslaitokselle. Lomakkeet kirjallisen valtakirjan hakemiseen löytyvät Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta.


Tietoa valtakirjan käytöstä löytyy ohjeen valikosta Palvelun käyttöohjeet -> Valtuuttaminen.