Kiinteistövaihdannan palvelu

Ohjeet

Siirry ohjeiden sisällysluetteloon

Organisaatioille

Kiinteistövaihdannan palvelussa organisaation edustajat voivat toimia vastaavasti kuin yksityishenkilötkin.

Organisaation edustajan tunnistautuminen

Voit käyttää palvelua, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja olet täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen (ei edunvalvonnassa).

Palveluun kirjaudutaan suomi.fi -tunnistautumisen kautta. Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä sähköisellä henkilö- tai toimikortilla. Ulkomaalaisen tunnistustavat eivät ole palvelussa käytössä.

Edustajien tarkistaminen (organisaatiot, yhtiöt ja yhteisöt)

Jos henkilöllä on nimenkirjoitusoikeudet useammassa organisaatiossa, pyytää palvelu valitsemaan organisaation, jota käyttäjä haluaa edustaa. Muussa tapauksessa palvelu ohjaa käyttäjän suoraan palvelun etusivulle.

  • Osakeyhtiö / asunto-osakeyhtiö: Yritysasiakkaana nimenkirjoitusoikeutesi tarkistetaan kaupparekisteristä. Prokuristi ei voi edustaa yritystä KVP:ssa.
  • Kommandiittiyhtiö: Vastuunalaiset yhtiömiehet ja äänettömät yhtiömiehet yhdessä
  • Avoin yhtiö: Kaikki osakkaat yhdessä
  • Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimen haltija on luonnollinen henkilö, joten toiminimen haltijana kirjaudut palveluun henkilöasiakkaana. Kauppakirjaan merkitään henkilötunnus (ei y-tunnusta). Toiminimen haltijan ollessa kaupan osapuolena ostajana, lainhuuto kirjataan luonnolliselle henkilölle henkilötunnuksella yksilöitynä.
  • Kuntakäyttäjänä tarvitset palveluun tallennetun kirjallisen yleisvaltakirjan nimenkirjoitusoikeutesi tarkistamiseen. Sama koskee myös muiden yhteisöjen edustajia, joiden nimenkirjoitusoikeutta ei voida tarkistaa olemassa olevista rekistereistä. Muita yhteisöjä voivat olla esimerkiksi seurakunnat, viranomaiset, säätiöt ja yhdistykset.

Maksaminen

Asiointimaksut voi maksaa Kiinteistövaihdannan palvelussa verkkomaksuna tai maksukortilla.

Yrityksillä on vaihtoehtoisesti mahdollisuus solmia laskutussopimus, joka mahdollistaa asiointi- ja hakemusmaksujen maksamisen laskulla.

Lisätietoa laskutukseen kohdassa Organisaatioille -> Laskutussopimus.